Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhvaćena lignja od pola tone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribari s Novog Zelanda uhvatili su lignju tešku 450 kilograma. Izvlačenje životinje iz mora trajalo je čak dva sata, a čini se da je riječ o najvećoj ikada uhvaćenoj divovskoj lignji.

Ribar Jim Anderton kaže da se dobrano namučio izvlačeći neman tešku 450 kilograma iz mora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Lokalni mediji prenose da je riječ o lignji dugačkoj 10 metara, te ističu da je to prva divovska lignja uhvaćena neoštećena. 

No, čini se da uhvaćena životinja neće biti kulinarski doživljaj;  jedan stručnjak tvrdi da će kolutovi ove lignje biti žilavi poput traktorske gume.

Vrsta ove divovske lignje prvi put je identificirana 1925 godine, no vrlo je rijetko viđena. Prvi primjerak žive i neoštećene lignje koja je težila 150 kilograma uhvaćen je kraj Antartike u travnju 2004. godine.

Ribar Anderton kaže da je njegova ekipa bila u lovu na zubace kada su primijetili da se divovska lignja uhvatila u mrežu, a ona se inače hrani zubacima.

'Lignja je gotovo bila mrtva kada smo je izvukli na površinu, no rad posade bio je ključan da taj rijetki primjerak očuvamo u dobrom stanju', kaže ribar.

Lignja je na brodu zaleđena te otpremljena na Novi Zeland gdje je s velikim zanimanjem dočekana.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene