Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biblija će se odsada moći pročitati i na Twitteru. Jedan je kršćanin odlučio 800 tisuća riječi iz Biblije pretvoriti u 1.190 tweetova.


30-godišnji Chris Juby, web developer i član Crkve u Durhamu, tvrdi da će u dvije godine uspjeti 'odtwittati' i posljednje, 22 poglavlje Knjige otkrivenja. Postupak je započeo prije tjedan dana, kada je u prvom twittu, koji je limitiran na 140 znakova, napisao prvih 17 riječi iz Biblije o postanku svijeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Papa počeo maratonsko čitanje Biblije Slika nije dostupna Danonoćno čitanje Biblije na televiziji

Obvezao se da će svaki dan napisati novi biblijski tweet, piše Guardian. 'Svako jutro pročitam jedno poglavlje iz Biblije. To mi je navika. Ali kada sam pročitao cijelu Bibliju, odlučio sam da se moram više posvetiti samim riječima i značenjima sadržanim u njoj. Već sam ionako na Twitteru pisao o svom životu i glazbi, pa zašto ne podijeliti i riječi iz Biblije. Nadam se da će to potaknuti i druge na čitanje Biblije', kaže Juby, koji je četiri godine studirao za propovjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju