Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskrovitije mjesto u svemiru

Što ako se izvanzemaljci kriju u crnim rupama na planetima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanzemaljci bi, kažu teoretičari, mogli bi biti skriveni i živjeti na planeti osvijetljenoj mnoštvom fotona, koji se nalaze u orbiti oko singulariteta, specijalnog tipa crne rupe.

Određene crne rupe nabijene su i rotiraju te posjeduju prostor iza horizonta, ili granice s koje nema povratka, u kojem su vrijeme i prostor ponovno normalni. Taj se fenomen naziva Cauchyjev horizont, koji predstavlja svojevrsnu svjetlosnu barijeru.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Slika nije dostupna Nitko ne zna što je Kakva je to eksplozija u svemiru?

Ako je nabijena, rotirajuća crna rupa dovoljno velika da oslabi gravitacijske sile koje se nalaze van horizonta, onda bi objekti koji su u orbiti oko singulariteta, ostali na najskrovitijem mjestu u svemiru, odnosno ne bi išli dalje prema središtu crne rupe, niti bi prešli u alternativni svemir.

Bez mogućnosti otkrivanja

Već postoji usvojena teorija o fotonima, za koje kozmolozi tvrde da mogu preživjeti u stabilnoj orbiti unutar Cauchyjevog horizonta. Nitko s naše strane svemira zapravo ne bi znao da u tom pojasu nešto postoji pa bi mogućim naprednim izvanzemaljcima to moglo biti savršeno mjesto za skrivanje od neželjenih pogleda i svemirskih istraživača.

Postići takvo što je prava 'sitnica', jer samo trebamo 'parkirati' planeti u stabilnu orbitu oko singulariteta, ili barem svemirski brod. 'Ta unutarnja domena u crnoj rupi, koju skrivaju dva horizonta od vanjskog svemira, uistinu je pogodno mjesto za skrivanje', istaknuo je ruski fizičar Vyacheslav I. Dokuchaev. Planet bi svijetlo imao od količine fotona, a energiju bi dobivao od samog singulariteta, dodao je. Ima tu i drugih faktora, poput jakih gravitacijskih sila i izrazito jake energije, no ništa nije nemoguće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene