Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći mobilni kongres

Stižu 'nabrijani' telefoni s četverojezgrenim procesorima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom sljedećih nekoliko dana mobilne kompanije predstavit će brojne nove tablete i pametne telefone.

Sutra počinje najveći svjetski mobilni kongres (Mobile World Congress – MWC) koji se održava u Barceloni i na kojem ćemo saznati posljednje trendove u mobilnoj industriji i vidjeti brojne nove tablete i mobilne/pametne telefone, među inima i nabrijane modele s četverojezgrenim procesorima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero spašenih Tragedija u Barceloni: U požaru poginule četiri osobe, među njima trogodišnjak i beba Prosvjedi u Barceloni (Foto: AFP) festival La Mercé VIDEO Ulično slavlje 40.000 mladih izmaklo kontroli: Ozlijeđene 43 osobe, 20 uhićenih te je prijavljen slučaj seksualnog napastovanja

Tijekom posljednjih tjedana na mreži su se pojavile brojne glasine oko telefona koje će mobilne kompanije predstaviti na ovom kongresu, a neki su – poput LG-a, već i službeno najavili neke modele koje će prikazati u Barceloni tako da otprilike znamo što možemo očekivati, iako se možemo nadati i nekim iznenađenjima.

Prema do sada poznatim informacijama, možda najviše možemo očekivati od HTC-a i Nokije, no i druge kompanije imaju svoje jake adute tako da će ove godine konkurencija na tržištu biti iznimno velika te će mnogima uz takav izbor biti sve teže odabrati novi telefon.

HTC bi tako trebao predstaviti najmanje tri nova smartphonea (One X, One S i One V) – model One V trebao bi imati 3,7 inčni ekran, 5MP kameru s kojom će se moći snimati i 720p video zapisi te će raditi na dvojezgrenom 1.5GHz procesoru i imat će 1GB RAM-a. One S navodno će imati 4,7 inčni ekran i dvojezgreni procesor, dok najviše možemo očekivati od modela One X, 'mobilne zvijeri' koja će također imati 4,7 inčni ekran (rezolucije 1280 x 720 piksela) te će raditi na četverojezgrenom 1GHz procesoru, imat će 32GB interne memorije koja će se moći proširiti microSD memorijskim karticama te 8MP kameru.

Nokia bi trebala predstaviti šest novih modela, od čega i Lumiju 610 koja bi trebala biti najjeftiniji pametni telefon koji će raditi na Windows Phone operativnom sustavu, a očekujemo i europsku verziju njihova najnaprednijeg modela (Lumia 900) koju je ova kompanija ranije predstavila na američkom tržištu.

Osim Windows telefona, Nokia bi trebala predstaviti i nove 'obične telefone' te još jedan Symbian model koji će navodno imati jednu od najboljih (ako ne i najbolju) kameru na mobitelima.

LG je većinu svojih telefona već predstavio tijekom posljednjih dana te je njihova ponuda Android telefona prilično raznolika – od uređaja s malim ekranima (model Optimus L3 ima 3,2 inčni ekran), preko dvojezgrenog modela Optimus L7 koji ima 4,3 inčni ekran pa do 5 inčnog modela Optimus Vu. Najzanimljivijim se ipak čine modeli 3D Max – 3D model s kojima se mogu snimati i 3D fotografije i video te nabrijani Optimus 4X HD koji ima 4,7 inčni HD ekran i koji radi na četverojezgrenom procesoru.

Iako su mnogi očekivali da će Samsung u Barceloni predstaviti novi model iz svoje hvaljene Galaxy serije (S3), to se ipak neće dogoditi te će se ova kompanija najvjerojatnije orijentirati na tablete te na neke jeftinije pametne telefone (danas ujutro predstavili su model Beam koji ima ugrađen projektor).

Velike planove na mobilnom kongresu ima ZTE koji bi trebao predstaviti čak osam modela pametnih telefona koji uključuju Androide i Windows Phone modele, od kojih bi neki trebali imati četverojezgrene procesore, a neki podršku za LTE mreže.

Acerova ponuda trebala bi uključivati i dva modela koja će raditi na posljednjoj verziji Androida (Ice Cream Sandwich) – model Liquid Glow koji će imati 3,7 inčni ekran, 5MP kameru i podršku za NFC, dok model CloudMobile ima veći ekran (4,3 inčni 720p ekran) te radi na 1,5GHz dvojezgrenom procesoru i ima 8MP kameru i podršku za NFC.

Što se ostalih kompanija tiče, glasine kažu da Sony (nema više Sony Ericssona) priprema još jedan model iz Xperia serije koji radi na Androidu te možda čak i svoj prvi Windows Phone smartphone, Motorola navodno priprema Atrix 3 te još jedan mobitel koji će raditi na Intelovom procesoru, a možemo očekivati i mobilne uređaje Asusa, Fujitsua i Panasonica.

Najveći broj novih modela trebao bi raditi na Androidu, ali primjetno je da sve više kompanija priprema i uređaje koji rade na Windows Phone OS-u, a na ovom kongresu Microsoft bi mogao predstaviti i novu verziju mobilnih Windowsa, Tango.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene