Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svakodnevno osvježavanje internet stranica briše mnoge vrijedne informacije, društvene trenutke, trendove i trenutačne misli. Da bi se internet sačuvao Nacionalna knjižnica od sada će ga arhivirati jednom na godinu.


NSK je u srpnju i kolovozu imala 'berbu' interneta, svih stranica koje završavaju na - hr. 'Ovakvim sveobuhvatnim pobiranjem sadržaja na nacionalnoj domeni sačuvan još jedan komadić naše intelektualne produkcije', kaže prof. Tanja Buzina, voditeljica Odjela za obradu NSK.

Vezani članci Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Provjerili smo je li Hrvatska spremna za preuzimanje predsjedanja EU, evo što smo otkrili Slika nije dostupna VIDEO Kreirali i objavili web stranicu tijekom skoka padobranom

No, studenti pojma nemaju da postoji i arhiva interneta. 'Činilo mi se, barem dok nisam ovdje došla, da se uvijek dobro promovirao. Međutim evo, kao što kažete, ako studenti ne znaju potrebno je učiniti dodatne napore. I vama novinarima bi taj 'alat' mogao vrlo dobro koristiti. I znanstvenicima i cijeloj javnosti. Zapravo svima', kazala je ravnateljica NSK prof. Dunja Seiter Šverko.

Na internetu se svašta nađe, no 'starog interneta' na internetu - nema. Ako želite vidjeti neke starije verzije nekih web stranica, to nije moguće jer se internet svakodnevno mijenja.

No, to i to će se sada promijeniti pa će sav internet biti - na internetu!