Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arhiviraju sve stranice

Starog interneta na internetu nema!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakodnevno osvježavanje internet stranica briše mnoge vrijedne informacije, društvene trenutke, trendove i trenutačne misli. Da bi se internet sačuvao Nacionalna knjižnica od sada će ga arhivirati jednom na godinu.

NSK je u srpnju i kolovozu imala 'berbu' interneta, svih stranica koje završavaju na - hr. 'Ovakvim sveobuhvatnim pobiranjem sadržaja na nacionalnoj domeni sačuvan još jedan komadić naše intelektualne produkcije', kaže prof. Tanja Buzina, voditeljica Odjela za obradu NSK.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Kazne zbog curenja podataka Milanović o Plenkovićevoj ideji: "Prvog tko bude osuđen ja ću pomilovati" Dani otvorenih vrata NSK (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Listanje knjige iz 1483. godine Tajne najveće knjižnice u Hrvatskoj možete saznati još samo danas

No, studenti pojma nemaju da postoji i arhiva interneta. 'Činilo mi se, barem dok nisam ovdje došla, da se uvijek dobro promovirao. Međutim evo, kao što kažete, ako studenti ne znaju potrebno je učiniti dodatne napore. I vama novinarima bi taj 'alat' mogao vrlo dobro koristiti. I znanstvenicima i cijeloj javnosti. Zapravo svima', kazala je ravnateljica NSK prof. Dunja Seiter Šverko.

Na internetu se svašta nađe, no 'starog interneta' na internetu - nema. Ako želite vidjeti neke starije verzije nekih web stranica, to nije moguće jer se internet svakodnevno mijenja.

No, to i to će se sada promijeniti pa će sav internet biti - na internetu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene