Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzi robot

Srušen rekord! Rubikovu kocku složio za 58.73 sekunde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je srušen dvije godine star Guinnessov svjetski rekord u najbržem slaganju Rubikove kocke.

Svega 58.73 sekunde bile su potrebne robotu da složi Rubikovu kocku. Za 5.27 sekundi srušen je rekord star dvije godine kojeg je postavio jedan drugi robot.

Pročitajte i ovo Tomislav Lubenjak krenuo u obaranje Guinnessova rekorda (Foto: Dnevnik.hr) Progurao 106,9 kilometara Tomislav ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: "Glava je htjela još, ali tijelo nije dalo. Imam previše žuljeva, strah me skinuti tenisice" Valentina Baus prati napore Tomislava Lubenjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 krenuo u obaranje Guinnessova rekorda Tomislav u pet sati "progurao" 30 kilometara: "Tek sam se zagrijao, sad sam na radnoj temperaturi"

Tvorci novog robota, sada i svjetskog rekordera, su Mike Dobson i David Gilday. 'Mikeova snaga je u Legu, u konstrukciji, a moja u softwareu i tako smo udružili snage i stvorili CubeStormer II', kaže David Gilday.

CubeStormer II izgrađen je od četiri Lego Mindstorm NXT seta kojim se upravlja pomoću aplikacije za android, za trčanje, na Samsung Galaxy S II. Fotografira se svaka strana i kompjuter pronalazi najučinkovitiji način da rotira djelove da bi se postiglo da u konačnici svaka strana kocke bude u određenoj boji, piše Wired.

Čovjek koji najbrže slaže Rubikovu kocku je australac Feliks Zemdegs koji to napravi za 5.66 sekundi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene