Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na studiju u Americi

Splićani izumili prvu vaterpolo video igru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Splićana ljubav prema vaterpolu pretvorili su u unosan posao.

Izumili su video igru koja će popularizirati njihov omiljeni sport. U Ameriku su otišli na studij, a osim diplome kući su donijeli i ugovor s iPhoneom. Tako se za zabijanje golova u vaterpolu uskoro neće trebati smočiti. Srđan i Vibor, Splićani s njujorškom adresom, osmislili su prvu vaterpolo video igru na svijetu. 'Vidi se i prskanje, vide se noge. Vrlo je realistična igrica', rekao je Vibor Čilić, kreator H2OPolo igrice.

Rad na igri privodi se kraju u jednom američkom game studiju. Želja mladih Splićana je popularizirati vaterpolo, pogotovo među mladima. 'Da saznaju da im vaterpolo nije stran. Da razumiju kako se postavlja taktika, kako se kreću igrači,' dodao je Vibor. Upravo je vaterpolo, odnosno stipendija koju im je priskrbio, ovu dvojicu prijatelja, odveo na daljnje školovanje u Ameriku.

'Išli smo u vrtić, osnovnu školu, srednju školu i na kraju smo došli u New York zajedno, tako da tu postoji jedna dobra simbioza, poslovna i prijateljska,' rekao je Srđan Mihaljević, drugi kreator H2OPolo igre. Srđan je danas iskusni bankar, a Vibor pravi kreativac. 'On dođe s velikom idejom, a ja to pokušavam staviti u neku realnost, dati kostur svemu tome, možemo to tako reći,' rekao je Srđan.

Vaterpolo video igri zasigurno se najviše vesele upravo vaterpolisti. 'I Viboru i Srđanu ćemo savjetovati možda nešto novo. Hoće li staviti brojeve na kapice, dati imena igračima. Valjda će me se sjetiti,' rekao je bivši vaterpolo reprezentativac, Dubravko Šimenc.

Virtualni vaterpolo za dva će mjeseca moći zaigrati svi vlasnici Iphonea. Takav uspjeh, koji će ih zacijelo lansirati u sam vrh virtualnog svijeta video igara, Srđan i Vibor trebaju zahvaliti ponajprije dobroj ideji. 'Krajni cilj bi bio da napravimo neku verziju playstationa, xbox ili wee u stilu recimo FIFA, PRO EVOLUTION, tog standarda i takve popularnosti. I onda smo uspjeli,' zaključio je Vibor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene