Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam svoj majstor

Spektakularne snimke svemira iz vrta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što je poznato, NASA troši milijune i milijune dolara kako bi izradila jake teleskope koji će pribaviti spektakularne, ali i važne snimke dubokog svemira.

No, nekima to uspijeva za, u odnosu na NASA-u, zanemariv iznos, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Be-vrt - 2 VIŠE OD 12 TISUĆA U RH Beskućnici u riječkoj Kući utočišta dobili novu šansu za život: "Treba biti uporan i uvijek si naći nešto za raditi" Slika nije dostupna Napad kod Teherana Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga"

Greg Parker, astronom-amater, po zanimanju profesor elektronike, jednako spektakularne snimke načinio je opremom koju je platio 10.000 funti, i to iz svog vrta.

Koristio je specijalnu digitalnu kameru i teleskop od 28 centimetara, koje je smjestio u svoj mini-opservatorij u dvorištu svoje kuće u britanskom mjestašcu New Forest.

Snimke koje je načinio doista su spektakularne. Među 'draguljima' je snimka galaksije M31, poznatije kao Andromeda, nama susjedne galaksije, zatim maglice Konjska glava u zviježđu Orion i jedne od najljepših pojava na nebu, Plejade, skupinu od sedam prekrasnih mladih sestrinskih zvijezda.  

'Snimke su stvarno vrhunske kvalitete, pogotovo ona maglice u zviježđu Orion', kaže Parker.

Snimke će uskoro biti objavljene u knjizi, gdje neće manjkati pohvala za Parkerov amaterski rad.

'Fotografije imaju veliku znanstvenu vrijednost, a k tome su i pravo umjetničko djelo', komentar je poznatog astronoma Patricka Moorea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene