Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oči' svemira

Spektakularna fotografija rupa u svemirskoj maglici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-ini teleskopi posljednjih su dana zvijezde u otkrivanju zanimljivosti iz udaljenih svemirskih prostranstava. Svemirski teleskop Spitzer tako je snimio maglice koje nalikuju na par očiju, ili naočala.

Fotografija je snimljena u infracrvenom spektru i pokazuje mlade zvijezde, inače nevidljive kad se na to područje gleda u normalnom spektru. Dvije maglice poznate su kao Messier 78, no one zapravo nisu maglice, već rupe unutar tamnog oblaka, koji ih okružuje i koji je čak i u infracrvenom spektru jedva vidljiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova studija ZNANSTVENICI SVE BLIŽE PRAVOM ODGOVORU Kako nastaju crne rupe? Slika nije dostupna Objavljena snimka VIDEO Prizor povratka za kojeg mnogi ne bi imali hrabrosti!

Messier 78 nalazi se u sazviježđu Orion i sjeveroistočno od pojasa Orion. Gledano kroz Spitzera, ti svemirski procjepi izgledaju drugačije i vrlo živo, poput nekakvih sablasnih očiju. Čovjek svakodnevno promatra svemir, a ponekad, ako nikako drugačije nego na preneseni način, svemir promatra i nas. Uživajte u fotki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene