Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SOS: 2100. zapadna Grčka 1,6 metara pod morem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su upozorili da bi se grčki grad Patras do kraja stoljeća mogao naći pod morem, ukoliko se njegova razina nastavi podizati postojećom brzinom.

Grčki znanstvenici upozoravaju da bi taj grad, smješten na Peloponezu do 2100. mogao ostati pod 1,6 metara mora, a prema njihovu mišljenju većina zapadnog dijela obale naći će se u sličnoj opasnosti, objavio je grčki list Kathimerini.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

"Ne moram vam reći da će recepcioneri u najboljim hotelima u gradu za nekoliko godina moći na radna mjesta dolaziti u kupaćim gaćama umjesto u odijelima", pokušao se našaliti profesor topografije Efstratios Dukakis sa Državnog tehničkog sveučilišta u Ateni.

Znanstvena su istraživanja pokazala da bi se do 2100. u Grčkoj pod morem moglo naći više od 80.000 hektara površine.

Profesor Dukakis iznio je i podatak prema kojemu se svake godine od 1969. do 2001. razina mora podigla za 16 milimetara, što će dugoročno ostaviti posljedice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene