Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak dalje

Rusi žele napraviti nuklearni svemirski brod?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska svemirska agencija planira izgraditi svemirski brod na nuklearni pogon, rekao je ravnatelj 'Roskosmosa' Anatolij Perminov.

Perminov je izjavio na sjednici vlade da bi preliminarni dizajn nuklearnog raketoplana mogao biti završen do 2012. Nakon toga će trebati devet godina i 17 milijardi rubalja (400 milijuna eura) za izgradnju svemirskog broda. 'Provedba ovog projekta omogućit će nam da dosegnemo novu razinu tehnologije koja će nadmašiti inozemna dostignuća na tom polju', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se realizacija Rusija i Europa imaju ambiciozan plan Slika nije dostupna Nosi hranu i vodu Drama u orbiti: Ruski teretni brod za opskrbu ISS-a u opasnosti

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao je vladu da raspravi o odobravanju potrebnog novca za taj projekt. 'To je vrlo ozbiljan projekt. Trebamo naći novac', rekao je Medvedev. Međutim, Perminovljeva izjava vrlo je ambiciozna s obzirom na trenutačno stanje ruskog svemirskog programa i zvučala je više kao traženje dodatnog novca od vlade nego detaljan prijedlog, navodi Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene