Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Yuki taro je automatski robot ralica opremljen GPS-om i fotoaparatom koji još izgleda kao Pikachu!


Kao što je i Europu ove zime iznenadio snijeg i velike mečave tako je i Japan. U sjevernom dijelu Japana ove zime pala je iznenađujuća količina snijega, ali ne toliko iznenađujuća da bi Japance uhvatila nespremnima.

Vezani članci Jesen u Zagrebu, ilustracija - 4 Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg! Vlak zapeo u snijegu u Japanu (Screenshot APTN) Vlak u snijegu – 400 putnika bilo je više od 15 sati zarobljeno usred ničega

Iako je snijeg blokirao ceste i zatrpao planinska sela Japancima nije palo na pamet koristiti lopatu. Na takva mjesta poslali su Yuki taro.

Yuki robot uzima snijeg na svojoj prednjoj strani, cijedi ga u pravokutne cigle i na leđima izbacuje te cigle. Cigle su predviđene za spremanje kako bi poslužile u ljetnim mjesecima no ciglama su se poslužila i djeca koja su gradila razne iglue.

Yuki na japanskom zanči snijeg, a Taro je često japansko muško ime. Osim što ima simpatično ime, izgleda vrlo slatko. Kao poznati Pokemon Pikachu!