Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksičkom ribaru se dogodio ulov kakav se viđa jedanput u životu. Ulovio je ženku morskog psa, a kad ju je rasporio, ostao je zaprepašten.


Ženka morskog psa u utrobi je imala mlado koje je svojim oblikom izrazito neobično. Osim što je albino, imalo je samo jedno oko, poput kiklopa. Stručnjaci smatraju kako se radi o genetskom poremećaju, koji se naziva kiklopija i koja se osim u nekoliko životinjskih vrsta, javlja i kod čovjeka, piše National Geographic.

Vezani članci Meksička policija, ilustracija Naoružani učenik ušao u školu u Meksiku i zapucao: Najmanje troje poginulih i četvero ozlijeđenih Chantel Jeffries i Diplo Nju ne zanimaju muškarci bez statusa, a sada je upecala još jednog puno slavnijeg od sebe

Ženka morskog psa ulovljena je u kalifornijskom zaljevu, a zbunjeni ribar Enrique Lucero León odmah je obavijestio nadležne vlasti o otkriću. Ženka je osim albino-kiklopa u utrobi imala još devetero normalnih fetusa.

Biolozi Galván-Magaña ai njegova kolegica Marcela Bejarano-Álvarez za otkriće su doznali preko Facebooka te su od Leona dobili dopuštenje da neobičnog morskog psa posude kako bi ga istražili.

'Ponizan je osjećaj znati da nismo još sve vidjeli na ovom svijetu', istaknuo je Jim Gelsleichter, biolog koji se bavi proučavanjem morskih pasa i koji je istaknuo kako su morski psi-kiklopi već prije zabilježeni u par navrata, s jednom razlikom - nitko nikad nije jednog ulovio.