Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skoro sto milijuna u 2011.!

Rekordna prodaja Samsungovih pametnih telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je samo u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu prodao oko 35 milijuna pametnih telefona

Samsung je u posljednjem kvartalu posljednje godine ostvario rekordan profit, ponajviše zahvaljujući odličnoj prodaji pametnih telefona, objavili su u Reutersu.

Pročitajte i ovo PR Samsung Roadshow Kreće Samsung Roadshow 2021 uz dosad najimpresivniju postavu Slika nije dostupna PROLJETNA PRILIKA Samsungovi smartfoni jeftiniji i do 900 kuna

Prema prvim objavljenim preliminarnim rezultatima očekuje se da prodaja pametnih telefona ove kompanije dosegne oko 35 milijuna komada u posljednjem tromjesečnom razdoblju 2011. godine, što je porast u odnosu na treći kvartal kada su prodali oko 28 milijuna komada te zauzeli prvo mjesto na tržištu smartphonea, ispred Applea i njegovog iPhonea.

S odličnim posljednjim kvartalom Samsung se približio brojci od skoro sto milijuna prodanih pametnih telefona u 2011. (ukupno negdje oko 95 milijuna), a ta će se brojka sljedeće godine dodatno povećati – neki analitičari očekuju da će Samsung u 2012. prodati čak 170 milijuna smartphonea.

U Samsungu imaju velika očekivanja i za cjelokupno tržište mobilnih telefona ('običnih' i pametnih telefona) te su prošle godine prodali njih više od 300 milijuna te bi kroz godinu-dvije čak mogli prestići Nokiju i postati najveća kompanija po broju prodanih telefona na svijetu.

Sada s nestrpljenjem očekujemo objavu Appleovih rezultata za posljednji kvartal 2011. godine – ova kompanija trebala bi objaviti rekordne prodajne rezultate i najbolju prodaju iPhonea do sada (ponajviše na krilima velike potražnje za iPhoneom 4S), no pitanje je hoće li to biti dovoljno da prestignu Samsung. Na stranici Gigaom.com kažu da se predviđanja analitičara poprilično razlikuju pa se očekuje između 30 i čak 43 milijuna prodanih iPhonea.

Što se Samsunga tiče, ovako veliki rast prodaje telefona mogu zahvaliti modelu Galaxy S2 koji se na tržištu nalazi već više od pola godine, zatim nedavno predstavljenom modelu Galaxy Nexus, prvom telefonu koji radi na novoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich, modelu Galaxy Note koji ima ekran dijagonale čak 5,3 inča te jeftinijim Galaxy modelima.

U posljednjem kvartalu prošle godine ukupan Samsungov profit dosegao je 4,5 milijardi dolara, što je 22 posto više u odnosu na kvartal ranije.

Za razliku od Samsunga, ne mogu se svi mobilni proizvođači pohvaliti s ovakvim rezultatima pa je tako HTC zabilježio prvi pad profita u posljednje dvije godine – profit je smanjen za 26 posto u odnosu na treći kvartal, dok je broj isporučenih pametnih telefona smanjen za više od tri milijuna te ih je ova kompanija isporučila oko deset milijuna u posljednjem tromjesečnom razdoblju 2011. godine.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene