Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razvoj stanice počeo prije nego se mislilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna ekipa od petnaest stručnjaka otkrila je proces stanične diferencijacije kod okamenjenih zametaka organizama otkrivenih u Kini, starih više od 550 milijuna godina.

Znanstvenici su istražujući sićušne okamenjene zametke pomoću rentgenskih zraka, utvrdili i da su embrionalne stanice ušle u fazu dijeljenja, piše u časopisu Science od 13. listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađeni u Indiji Fosili stari 1.6 milijardi godina mogli bi biti najstarije biljke Slika nije dostupna Senzacionalno otkriće Znanstvenici pronašli najstariji dokaz života na Zemlji, puno stariji nego se mislilo

Otkriće pokazuje da je život bio složen 10 milijuna godina prije eksplozije bioraznolikosti, razdoblja starog 600 do 520 milijuna godina koje je presudno za razvoj života na Zemlji.

"Fosili nam govore kako su nastajali zameci najstarijih
višestaničnih životinja", kazao je Rudolf Raff, biolog sa sveučilišta Bloomington u Indiani koji je sudjelovao u istraživanju.

"To baca potpuno novo svjetlo na zametke stare pola milijarde godina koji su bili u tijeku dijeljenja stanica", dodao je.

Istraživači isto tako misle da su otkrili unutarstanične mehanizme pomoću kojih stanice prenose, skladište i izmjenjuju tvari u molekulama.

Usto su otkrili naznake koje upućuju na način dijeljenja stanične jezgre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene