Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodni fenomen

Razriješena tajna Bermudskog trokuta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bermudski trokut ne opsjedaju vanzemaljci i mistične sile, ne, čini se kako to područje pati od viška plinova, točnije metana.

Profesor Joseph Monaghan i student David May, sa Univerziteta Monash u Australiji, na osnovu oceanografskih istraživanja, otkrili su da na morskom dnu u području između obale Portorika, jugoistočne obale Miamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trokut, postoje značajne količine metan-hidrata i brojni tragovi erupcija.

Pročitajte i ovo Pelješki most doneseno rješenje Nakon objave DNEVNIK.hr-a divljak s Pelješkog mosta koji je pregazio djevojku (15) ide u zatvor Slika nije dostupna MINISTRICA NA KONFERENCIJI Objavljeni prvi rezultati istrage pogibije rudara u rudniku Soko: Nije bilo eksplozije

U spornom tlu događaju se erupcije metana, koji nakon tektonskih poremećaja izlazi kroz pukotine na morskom dnu, oblikovan u velike mjehure koji se dodatno šire putuje prema morskoj površini.

Monaghan i May tvrde da takvi ogromni mjehuri, u trenutku izlaska na površinu, mogu prevrnuti i velike brodove, a isti plin, kada uđe u motore aviona, koji u tom trenutku lete iznad takvog područja, može uzrokovati teška oštećenja motora i rušenje letjelice u more. Tijekom 60-ih godina prošloga stoljeća istraživač mora Ivan T. Sanderson precizirao je i popisao sva mjesta u svijetu na kojima su zabilježeni misteriozni nestanci brodova i aviona.

Osim Bermudskog trokuta, zaključio je Sanderson, slični su se neobjašnjivi nestanci dogodili i u nekim djelovima Japanskog i Sjevernog mora. Na svim tim mjestima provedena su istraživanja morskog dna, koja su potvrdila postojanje velikih količina metan-hidrata i tragova erupcija, što potvrđuje tezu Monaghana i Maya, navode svjetske agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene