Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksperiment

Računalnoj mreži dijagnosticirali shizofreniju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moguli li računala, odnosno računalne mreže pokazivati znakove shizofrenije? Prema istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta teksas u Austinu, mogu.

Tim znanstvenika sa spomenutog sveučilišta uspio je razviti računalnu mrežu koja pokazuje znakove shizofrenije, na način da gubi sposobnost da podatke zaboravlja dovoljno velikom brzinom.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik" Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Računala u toj mrežu simulirala su proces sličan onom koji se događa u mozgu, kada se oslobađa dopamin, čije lučenje u mozak izaziva šizofrenija, prenosi AHN. Računalna mreža prisjećala se podataka 'na izrazito shizofreničan način', napisali su znanstvenici u izvješću.

Mreža preuzela odgovornost za teroristički napad!

Istraživači su računalnu mrežu nazvali DISCERN, a nakon što je čitav sistem izložen hiper učenju podataka, počeo je povezivati podatke koji nemaju nikakve veze i smisla. Znanstvenici su mrežu zatrpavali pričama, a u jednom trenutku DISCERN je sam, kao računalna mreža, preuzeo odgovornost za teroristički bombaški napad.

Osim toga, mreža se počela ponašati nesuvislo te je počela mijenjati govor konstantno i nasumično iz prvog u treće lice i nazad. Za znanstvenike to je očit znak shizofrenije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene