Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prije 80 milijuna godina

Pronađeni embrij dokazao - dinosauri su rađali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su u fosilu ogromnog plesiosaura pronašli tragove fetusa te došli do zaključka da ta vrsta nije izlijegala jaja poput većine dinosaura već je svoje potomke rađala.

Fosil reptila koji je na zemlji živio prije 80 milijuna godina dominirao je oceanima u eri mezozoika, i umjesto polijeganja jaja u zemlju mlade je donosio na svijet poput sisavca. Otkriće je to znanstvenika F Robina O'Keefa, paleontologa sa sveučilišta u Zapadnoj Virdžiniji i Luisa Chiappe, direktora muzeja dinosaura u LA-u koji su svoju studiju objavili u časopisu Science.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajanstveni fosil Otkriven najstariji dinosaur Slika nije dostupna Tvrde paleontolozi Senzacionalno otkriće: SVI dinosauri su imali perje?!

Dvojac je proučavao fosil  dugačak 4,5 metara koji je u sebi imao kostur embrija u razvoju. Iako se otprije sumnjalo da su neke druge vrste morskih reptila rađale dosad nije bilo dokaza za to, posebice kod plesiosaura. Znanstvenici pretpostavljaju da su plesiosauri, ne samo rađali, već i živjeli u grupama te podizali zajednički svoje potomke.

Fosil je izložen u muzeju u L.A-u i otkriven je 1987. godine na jednom ranču u Kansasu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene