Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejski znanstvenici objavili su da su genetskom modifikacijom uspjeli stvoriti virus koji je vrlo učinkovit u pronalaženju i ubijanju stanica raka.Znanstvenici sa Sveučilišta Yonsei taj su virus dobili genetskim inženjeringom adenovirusa koji inače uzrokuje prehladu.
 
U virus je ubačen ljudski gen koji je povezan s lučenjem relaksina, hormona tipičnog za stanje trudnoće. 

Vezani članci Labudovi, ilustracija Potvrđena ptičja gripa, građani u strahu: ''Simptomi su respiratornog karaktera, šmrcanje, kašljucanje i povećana temperatura'' Slika nije dostupna Veliko otkriće znanstvenika: Otkriveno zašto su neke obitelji pogođene različitim tipovima raka

Ubrizgan u stanicu raka, virus se brzo razmnožava i ubija tumorsku stanicu, pokazali su eksperimenti na miševima.
 
Važno je da adenovirus napada samo tumorske stanice i ni na koji način ne oštećuje zdrave stanice, naglasili su znanstvenici.
 
Postojećim terapijama suzbijanja tumorskog oboljenja virusom nije se uspjelo uništiti sve tumorske stanice.  .

- Vjerujem da smo pronašli način da preskočimo jednu od najvećih prepreka u potrazi za genetski modificiranim virusom koji bi se pokazao učinkovitim u liječenju raka, rekao je Yun Chae Ok, jedan od članova znanstvenog tima.
 
Miševi oboljeli od tumora na mozgu, jetri i plućima primili su tri virusne terapije tijekom kojih je u na oboljelim organima uništeno 90 posto tumorskih stanica.