Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europski astronomi objavili su da su prvi put izvan Sunčeva sustava pronašli planet sastavljen od stijena, ali s prosječnom temperaturom od 2.000 stupnjeva Celzijevih prevruć za život, prenose agencije.


U sklopu potrage za svemirskim tijelima izvan Sunčeva sustava na kojima bi se mogao razviti život, znanstvenici su dosad pronašli više od 300 planeta, ali svi su oni plinoviti divovi poput Jupitera i dosad nije bilo dokaza o postojanju stjenovitih planeta poput Zemlje. Tim europskih astronoma objavio je na znanstvenoj konferenciji u Barceloni da ima dokaze o postojanju planeta koji ima čvrstu površinu, javlja AP.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven najmlađi planet izvan sunčevog sustava Slika nije dostupna FOTO: Saturn je prsten 'odrezao' po pola

Planet Corot-7b otkriven je prošle godine, a europski su znanstvenici u više navrata mjerili njegovu gustoću kako bi dokazali da je stjenovit. Studija o pronalasku stjenovitog planeta bit će objavljena i u časopisu Astronomy and Astrophysics. (Hina)