Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađen prvi otisak T Rexa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Lovac' na dinosaure dr. Phil Manning tvrdi da je u američkoj pustinji pronašao otisak stopala Tyrannosaurusa Rexa, predatora koji je prije mnogo milijuna godina vladao planetom.

Britanski paleontolog otkrio je 76 centimetara dug otisak stopala usred pustinje u Montani na lokaciji Hell Creek, inače poznatoj po iskopanim kostima i fosilnim ostacima T Rexa. 

Pročitajte i ovo Kostur dinosaura Vrtoglavi iznos FOTO Barry ide na aukciju: Izuzetno je dobro očuvan, mogao bi premašiti milijun eura Slika nije dostupna Otkriveni otisci stopala dinosaura stari 144 milijuna godina

Prašnjavi otisak znanstvenici će 'zalijepiti' kako bi se u komadu mogao izvaditi iz zemlje i odnijeti u laboratorij na daljnja testiranja koja će sa sigurnošću utvrditi pripada li zaista 'kralju' dinosaura. A ako je dr. Manning u pravu, tj. ako se pokaže da otisak zaista pripada T Rexu, bit će to prvo takvo otkriće.

Manning smatra da otisak star 67 milijuna godina može biti jedino od dvije vrste - Nanotyrannusa ili njegova većeg rođaka T Rexa.

"Veličina otiska mi govori da otisak ipak pripada ovom drugom", uvjeren je dr. Manning, inače akademik sa Sveučilišta u Manchesteru. 

>> Tyrannosaurus rex daleki predak domaće kokoši

"Ljudi pokušavaju naći njegove otiske već više od 100 godina. Ovo je zaista otkriće jer "stavlja krivca na mjesto zločina". Kosti se mogu prenijeti i nakon smrti, a samo žive životinje ostavljaju tragove", rekao je lovac na dinosaure.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene