Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici tuže Microsoft

Prati li Microsoft korisnike telefona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Microsofta podignuta je tužba zbog navodnog praćenja lokacije korisnika njihovih telefona

Dobro se sjećamo skandala kada je otkriveno da Apple prikuplja podatke o kretanju korisnika iPhonea, a sada su se pojavile informacije da iste probleme imaju i korisnici telefona koji rade na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu Windows Phone 7.

Pročitajte i ovo Aplikacija za praćenje Država im prati mobitele Rusi bijesni, tvrde da su žrtve suludih i neopravdanih kazni: "To je alat za praćenje u rukama autoritarne vlade" Slika nije dostupna informaciju dobio od novinara? Ćorić objasnio svoju izjavu: "Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda"

Naime, Reuters javlja da je protiv Microsofta na sudu u Seattleu podignuta tužba zbog praćenja korisnika protiv njihove volje. Problem se nalazi u softveru za kameru koji, kada se aktivira, navodno prati kretanje i lokaciju korisnika (zemljopisnu širinu i dužinu) i te podatke šalje Microsoftu.

U Ballmerovoj kompaniji kažu da se geolokacijski podaci korisnika Windows Phone 7 telefona prikupljaju samo uz dopuštenje korisnika – o čemu su čak i pisali američkom Kongresu, dok se u tužbi koja je podignuta protiv ove kompanije tvrdi da je Microsoft namjerno dizajnirao ovaj softver kako bi mogao nastaviti pratiti korisnike i bez njihove dozvole.

Ovo su teške optužbe s obzirom da se u njima tvrdi da je Microsoft – osim kršenja privatnosti vlasnika telefona koji rade na njihovom softveru, lagao i Kongresu. Microsoft je sada izdao i službeno priopćenje u kojem opovrgavaju navode iz tužbe za koju tvrde da 'nije točno prikazala način na koji se bilježe podaci korisnika WP telefona'.

'Bilo kakav prijenos lokacijskih podataka kamere s Windows Phone uređaja ne može omogućiti Microsoftu da identificira ili prati kretanje vlasnika tih telefona', objasnili su iz Microsofta.

Dodali su da 'privatnost korisnika shvaćaju vrlo ozbiljno' te će dodatno istražiti sve tvrdnje koje su navedene u tužbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene