Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazov za ljubitelje puzzli

Posložite ovo i dobit ćete 50.000 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislili ste ako dokument pustite kroz rezač i od njega napravite hrpu neprepoznatljivih 'rezanaca', da ste sigurni? Uskoro nećete biti.

Američka agencija DARPA nudi 50.000 dolara nagrade osobama koje su u stanju od spomenutih 'rezanaca' ponovno sklopiti dokument i omogućiti američkim službama da se pozabave svim tajnama koje su se nalazile u njima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašujuća otkrića Ljudskom rodu prijeti oružje još strašnije od nuklearnog Slika nije dostupna Pronađi državu INTERAKTIVNA KARTA Probajte riješiti ove puzzle!

Ono što DARPA traži, zapravo je tehnika pomoću koje bi se moglo spasiti dokumente koji su uništeni u rezačima dokumenata. U tom smislu, DARPA je objavila i posebne 'puzzle' 27. listopada, a široka javnost ima do 4. prosinca riješiti ih i odnijeti nagradu.

Ukoliko želite, možete se registrirati na njihove stranice Shredder Challenge i okušati se u rješavanju problema te možda osvojiti i sasvim pristojnu nagradu. Sve što trebate jest pohraniti puzzle s njihovih stranica, zajedno s objašnjenjima i specifičnim pitanjima. Svoje rezultate možete predati putem istih stranica.

'Cilj je identificirati i procijeniti potencijalne sposobnosti, koje naši vojnici mogu koristiti u ratnim zonama, ali to isto tako može stvoriti i slabu točku i u našoj obavještajnoj službi, koja isto tako koristi rezače papira kojima se uništavaju dokumenti', objašnjavaju u DARPA-i, svjesni da se igraju dvosjeklim mačem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene