Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brian Schmidt zatečen

Pomislio da mu studenti podvaljuju da je dobio Nobela za fiziku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je primio poziv ženske osobe s teškim švedskim naglaskom engleskog jezika koja ga je izvijestila da je dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, profesor Brian Schmidt pomislio je da se radi o studentskoj šali.

Rodom Amerikanac, Schmidt već 15 godina živi u Australiji, a ove godine postao je dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, zajedno s još dvojicom američkih istraživača Adamom Reissom i Saulom Perlmutterom. Poziv iz Švedske usred noći, za njega je isprva predstavljao dobro osmišljenu šalu njegovih studenata, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

'Pomislio sam, čovječe, moji studenti postaju sve bolji s tim akcentom ove godine, tako da je to bio zanimljiv doživljaj', ispričao je novinarima iznenađeni Schmidt.

S navedenom dvojicom znanstvenika 44-godišnji Schmidt je dobio Nobela za svoj doprinos istraživanju zvijezda, odnosno supernova, za koje astrofizičari kaže da su promijenila način na koji razumijemo širenje svemira.

'Osjećam se kao i kad mi se prvo dijete rodilo. Malo mi klecaju koljena i malo mi je, valjda... teško je to opisati, pomalo sam bez riječi u ovom trenutku', rekao je za australsku radijsku postaju Schmidt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene