Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele platiti štetu!

Policajci pratili GPS podatke iz iPhonea pa 'provalili' u krivu kuću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je koristila softver za praćenje iPhonea koji je odveo u krivu kuću u kojoj su napravili štetu koju sada ne žele htjeli kompenzirati!

Znate li koliko je precizan softver za praćenje putem kojeg možete otkriti gdje se nalazi vaš ukradeni iPhone? Teško je reći koliko je precizan, no vlasnik stana u Engleskoj Robert Kerr naučio je na teži način sve mane i nepreciznost ovog softvera.

Pročitajte i ovo Psihijatrijska bolnica Vrapče Prijeteće poruke Psihijatar upozorio na vezu pacijenta i doktorice: "Ovako doktore, shvati ovo kao prijetnju..." Policijski auto Ulovili ga Pijani vozač u Požegi pokušao pobjeći policiji, nije uspio u svom naumu

Naime, njemu je jednog dana policija 'upala' u kuću razbivši mu ulazna vrata tražeći provalnika i iPhone koji je taj provalnik ukrao iz jedne kuće – vlasnik tog iPhonea putem softvera za praćenje i aktiviranog GPS-a pratio je kretanje kradljivca, odnosno ukradenog iPhonea te ga je taj softver odveo na – krivu adresu.

>> Je li ovo novi iPhone 5?

Osim šoka i sramote, Kerr kaže da su mu policajci napravili 500 funti štete za razbijena vrata. Dodao je kako smatra da policija uopće nije dovoljno istraživala cijeli slučaj prije nego su samo provalili u njegovu kuću rekavši da mu se takvo ponašanje 'potpuno gadi' jer je zbog pogreške softvera i policijskog nemara i on sam zamalo postao žrtva.

Novinarima The Telegrapha ipak je rekao da, ako su policajci već mislili da se telefon nalazi u njegovoj kući, shvaća zašto su provalili, no nije mu jasno zašto ne žele platiti štetu koju su napravili – pogotovo što telefon nije pronađen u njegovoj kuću.

'Aplikacija je impresivna ali često ne može locirati točnu adresu u napućenom području'

On se zbog ove situacije žalio lokalnoj policiji u Nottinghamu, no dobio je odgovor kako su policajci imali 'opravdane sumnje' da su iPhone nalazi u njegovoj kući te zbog toga nisu odgovorni za podmirenje troškova.

Glasnogovornik policije rekao je da su oni imali najbolje namjere pretražiti imanje i brzo locirati provalnika i ukradeni telefon te, s obzirom da su se oslanjali samo na sustav praćenja iPhonea, njihova odluka nije bila jednostavna.

Na upad u kuću odlučili su se nakon što su popričali s nekoliko ljudi iz susjedstva koji su im rekli da je u noći kada je počinjena krađa netko bio u toj kući, a ona je inače prazna – vlasnik Robert Kerr preuređuje kuću te tada nije živio u njoj.

Na Telegraphu kažu da im je jedan IT stručnjak potvrdio da, iako je aplikacija za praćenje telefona 'impresivna', ona često ne može locirati telefon na nekoj adresi koja se nalazi u napučenom području s puno kuća ili zgrada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene