Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena ispod rudnika

Pogledajte prve fotografije iz šume zakopane 298 milijuna godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su prve fotografije iz šume stare 298 milijuna godina otkrivene ispod rudnika ugljena u Wudi u kineskoj regiji Unutarnja Mongolija.

Na fotografijama se mogu vidjeti 'iznimno očuvani fosili biljaka iz močvarne šume' . Tim istraživača je pronašao cijele biljke i drveće koje su im potvrdile prethodno objavljene rekonstrukcije. Ovo je i prvi put da su pronašli fosilizirano drveće i biljke u obliku šume, piše Gizmodo.

Pročitajte i ovo Oliver Vlainić i Domagoj Mikić Poziv Domagoja Mikića Netko je posjekao nekoliko tisuća kvadrata državne šume i zatrpao to s nekoliko tisuća kubika smeća: "Zatekli smo bager..." Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

>> Iz zamrznutog ploda uspjeli oživjeti biljku staru 30.000 godina!

Erupcija vulkana u potpunosti je pepelom zatrpala cijelu šumu i tako je očuvala u izuzetnom stanju, do sada nikad viđenom. Znanstvenici su je prozvali 'Permski vegetacijski Pompeji'. Paleobotaničar Hermann Pfefferkorn sa Sveučilišta u Pennsylvaniji kaže kako je to izuzetna 'vremenska kapsula'.

'Fantastično je očuvana. Našli smo granu s lišćem na njoj, pa iduću granu, pa iduću. A onda smo pronašli i deblo od istog drveta. To je zaista vrlo uzbudljivo', kazao je Pfefferkorn.

Ostale fotografije ove 'čudesne šume' možete pogledati ovdje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene