Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo da nema područja u kojem računala ne igraju najvažniju ulogu, od posla do zabave. Kad se godinama prikupljani podaci izgube, mnogi ne znaju što bi napravili. A sve je moguće.


Književnik Zvonimir Milčec pisao je kolumnu, kad se njegov mačak Vilibald zaletio na stol i prolio sok po tipkovnici.
'Unutra je bilo 20 godina mojeg rada, mojeg života. A ja kreten nisam to kopirao. Dobio sam temperaturu i bio sam sav u znoju. Čak sam počeo rupe dobivat u pamćenju. Rekao sam ženi da moram ići psihijatru', opisao je Milčec.

Vezani članci Slika nije dostupna NASMIJAO GRAĐANE Razigrani mačak napao zastavu SDP-a Slika nije dostupna 'Pretukli su mi mačka jer sliči na Hitlera!'

Prije psihijatra ipak se obratio doktoru za računala. 'Rekao je da su 30 % šanse da ga spasim', dodao je Milčec Rekuperacija bi bila brža, lakša i jeftinija, da je odmah bila ukazana prva pomoć. 'Ako se tekućina prolije bilo bi najbolje isključit računalo. Znači izvadit ispravljač iz struje, izvadit bateriju i okrenut notebook da ta tekućina izađe van. Onda s njim u servis da izvadimo hard disk', rekao je Mario Keleković, voditelj servisa za povratak podataka.

I temperatura je pala i pamćenje se vratilo kad je 20 godina književnog rada pronađeno. Ali bilo bi ga dobro spremiti na što više mjesta. 'Na eksterne diskove, na flash medije, na CD ili DVD', dodao je Keleković.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju