Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nijemci putem Deutche Telekoma već mogu rezervirati svoj primjerak novog modela Appleova telefona


Veliki razmak između izlaska dva modela, kao i brojne kontradiktorne glasine koje kruže oko novog modela iPhonea (odnosno novih modela), ali i zanimljive priče poput ponovnog gubitka prototipa ovog telefona, uvelike su povećali zanimanje ljudi za ovaj komad Appleova hardvera.

Vezani članci Slika nije dostupna Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Zanimanje je toliko da je, prema jednom istraživanju koje je u SAD-u provedeno u srpnju, čak 35 posto ispitanih reklo da namjerava kupiti iPhone 5 – iako o njemu tada ništa nisu znali. Situacija nije puno drugačija niti danas jer i dalje nema nikakvih službenih informacija o ovom telefonu te nam je jedino poznato da je datum njegova izlaska sve bliži, a posljednje glasine kažu da će to biti u listopadu, najvjerojatnije već u prvom tjednu.

S obzirom na veliko zanimanje, ali i kao dio marketinga, Deutche Telekom u Njemačkoj najavio je da će od ovog tjedna početi uzimati prednarudžbe za novi model iPhonea. Tako je barem novinaru Bloomberga izjavio Alexander von Schmettow, glasnogovornik ove kompanije. DT ipak nije objavio nikakve podatke o ovom telefonu, već su najavili da se može prednaručiti nasljednik iPhonea 4 – ime samog telefona, datum izlaska, kao i cijenu ili detalje oko samog uređaja nisu objavili.

Svi zainteresirani tako će moći rezervirati svoj telefon kako bi, kada se pojavi na tržištu, izbjegli gužve i eventualne nestašice. Usprkos očekivanoj velikoj potražnji, do nestašica možda i neće doći, s obzirom da je Apple od proizvođača komponenata (Foxconn i Pegatron Technology – koji su navodno već započeli proizvodnju iPhonea 5) naručio velik broj smartphonea – mada se dio tih modela vjerojatno odnosi i na toliko spominjani jeftiniji model iPhonea 4.

S obzirom da se sve više piše o listopadu kao datumu dolaska iPhonea 5 na tržište, očekuje nas još skoro mjesec dana različitih glasina i (ne)provjerenih informacija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju