Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz 22. stoljeća

Perilica rublja koja ne koristi vodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živcira li vas činjenica da kad perilica rublja završi s pranjem i ispiranjem, morate mokri veš protresti i objesiti da se suši? Stiže nova perilica, koja će tu muku eliminirati u cijelosti.

Perilica rublja Orbit po mnogočemu je nesvakidašnja, ali ne samo po metodi rada, već i po vanjskom izgledu, koji više podsjeća na tehnologiju iz Zvjezdanih staza, ili Ratova zvijezda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50. obljetnica prvog leta u orbitu VIDEO: 108 minuta koje su promijenile svijet

>> Izum koji kombinira perilicu rublja i video igru

Radi se o perilici rublja koja ne koristi vodu i klasičan bubanj za rublje, već magnet kako bi okretala rublje u okruglom bubnju, prenosi popsci.com. Taj bubanj levitira između magneta i napravljen je od super ohlađenog i supervodljivog metala, zaštićenog s dva sloja nelomljivog stakla.

Bubanj hladi tekući dušik, a rublje se pere na način da se bombardira suhim ledom (ugljičnim dioksidom) pri supersoničnim brzinama. Ugljični oksid pritom reagira s organskim materijalima na vašem rublju i razgrađuje ih. Prljavština se prikuplja u posebnoj cijevi, a nakon pranja, ugljični dioksid se povlači i ponovno zaleđuje, ali kako točno, nije objašnjeno. Jedino što se pretpostavlja da je za takvo što potrebno puno energije.

Ipak, zasad se samo radi o konceptu perilice dizajnerice Elie Ahovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene