Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tanak je samo 7,1mm!

Ovo je najtanji smartphone na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorolin smartphone radi na Androidu 2.3, ima 4,3 Super AMOLED inčni ekran te je tanak samo 7,1mm

 Protekla dva tjedna na tržištu pametnih telefona predstavljena su tri nova modela koji se mogu pohvaliti brojnim naprednim opcijama – iPhone 4S koji ima nadograđen hardver i kameru te novi iOS 5 softver, zatim Galaxy Nexus koji ima veliki 4,65 inčni HD ekran te Motorola Droid RAZR za kojeg u toj kompaniji kažu da je najtanji smartphone na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi Android 4.0 telefon iPhone 4S dobio opasnog konkurenta – model Galaxy Nexus

Nova će se Motorola na početku pojaviti u ponudi američkog mobilnog operatera Verizon te će imati podršku za njegovu brzu LTE mrežu, dok će se nakon toga pojaviti i na drugim tržištima gdje će se prodavati samo kao Motorola RAZR.

Ovaj telefon ima 4,3 inčni Super AMOLED qHD ekran, radi na dvojezgrenom 1,2GHz procesoru, ima 1GB RAM-a i kameru rezolucije 8MP s kojom se mogu snimati videozapisi u 1080p rezoluciji.

Dolazi sa 16GB memorije za pohranu podataka, ali ima i utor za microSD kartice te će se s njim isporučivati kartica kapaciteta 16GB – dakle, dostupno je ukupno 32GB prostora na koji će se moći pohraniti glazba, video, fotografije, aplikacije i slično. Ovaj se telefon od konkurencije izdvaja po tome što je – usprkos svim naprednim tehnologijama s kojima dolazi, tanak samo 7,1mm.

Droid RAZR isporučivat će se s verzijom Androida 2.3, no kako je danas ujutro predstavljena nova verzija – 4.0 Ice Cream Sandwich, za očekivati je da bi ga se u budućnosti moglo nadograditi na tu verziju.

Cijena Motorole RAZR u SAD-u uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora iznosit će 299 dolara, što je sto dolara skuplje u odnosu na osnovni model iPhonea, no cijena je identična modelu iPhonea kapaciteta 32GB – koliko ima i ovaj Motorolin smartphone.

Inače, znakovito je da su se u Motoroli odlučili nazvati ovaj telefon RAZR – sredinom prošlog desetljeća njihov RAZR preklopnik bio je jedan od najpopularnijih – u SAD-u vjerojatno i najpopularniji i najprodavaniji telefon, čiji uspjeh Motorola do sada nije uspjela ponoviti pa se nadaju da će s novim Android modelom to barem djelomično uspjeti.

S ovim Motorolinim telefonom, kao i Galaxy Nexusom, dodatno se zaoštrila konkurencija na smartphone tržištu pa će svi oni koji vole Android imati 'slatke' probleme pri donošenju odluke koji telefon kupiti te će moći odabrati između više modela različitih proizvođača, različitih specifikacija, veličine ekrana (čak do 5,3 inča koliko će imati Samsungov Note kada se pojavi na tržištu) te, naravno, različite cijene.

Konkurencija na tržištu pametnih telefona uskoro bi se ponovo mogla zaoštriti jer do kraja listopada očekujemo najavu prvog Nokijinog telefona koji će raditi na Windows Phone operativnom sustavu, što će sigurno zainteresirati brojne ljubitelje finskog proizvođača mobitela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene