Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne moramo u orbitu

Roller coaster koji će nas voditi u bestežinsko stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osjetiti bestežinsko stanje na zemlji i nultu gravitaciju, cilj je projekta vrijednog 50 milijuna dolara.

Ako volite adrenalinsku vožnju roller coasterima, onda bi 'Zero Gravity Roller Coaster' BRC Imagination Artsa mogao biti odgovor na sve vaše želje za brzinom, adrenalinom pa i više. naime, spomenuti roller coaster imao bi samo jednu zadaću, osam sekundi vas baciti u bestežinsko stanje, s tim da vas ne lansira u orbitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo za pješake Najsporiji roller coaster na svijetu! Slika nije dostupna Strava u zabavnom parku Vojni invalid izletio s 'vlaka smrti' sa 70 metara visine i poginuo

>> Najsporiji roller coaster na svijetu!

U BRC Imagination Artsu kažu kako se radi o efektu, koji se pažljivo postiže, a ne o nekoj vrsti nedokučivog fenomena.Roller coaster zamišljen je konceptualno po uzoru na NASA-in 'Vomit Comet' zrakoplov, koji se koristio za trening astronauta, prenosi popsci.com.

kako bi ostvarili iluziju neulte gravitacije, u BRC-u se misle poigrati precizno s brzinom kretanja njihovog roller coastera, na dosad naviđenoj razini. Prvo njihov roller coaster mora dostići brzinu veću od 160 kilometara na sat, nakon čega bi naglo, ali pomalo počeo usporavati, no dovoljno da putnike izbaci iz sjedala, poput kamenja iz katapulta.

U tom trenutku, roller coaster instantno podešava svoju brzinu onoj kojom se kreću putnici i tu nastaje efekt nulte gravitacije. Kako bi se roller coaster približavao vrhu i spuštao prema tlu, računalo bi cijelo vrijeme podešavalo brzinu, kako bi se isti efekt zadržao do 8 sekundi.

Sve to zvuči komplicirano i teško izvedivo, no u BRC-u su uvjereni kako će njihov koncept raditi, uz precizno praćenje pomoću računala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene