Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez novca

Odustali su: SETI više ne traga za izvanzemaljcima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SETI institut ugasio je svoju mrežu teleskopa Allen Telescope Array, koja promatra svemirska prostranstva u potrazi za izvanzemaljskim životom. Razlog? Ostali su bez novčanih sredstava.

Kako je proračun SAD-a sveo financiranje znanstvenih projekata na minimum, a to je osjetila i NASA, koja je zbog toga u procesu gašenja space shuttle misija, SETI nije imao drugog izbora. Prvotno ih je financirao suosnivač Microsofta Paul Allen, koji je za njihov projekt donirao 25 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Njihova teleskopska mreža sastoji se od 42 ogromna teleskopa, koji se nalaze u polju udaljenom oko 500 kilometara od San Francisca. Njihovo gašenje je samo privremeno, jer SETI pokušava prikupiti pet milijuna dolara kojima bi ponovno pokrenuli mrežu. To planiraju napraviti do 2013. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene