Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redizajn Googleova mail servisa

Novo sučelje za Gmail i Googleov kalendar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je napravio mali redizajn Gmaila, a tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati nove promjene

Osim predstavljanja novog društvenog projekta – Google+, ova kompanija radi i na redizajnu svojih popularnih servisa, a prema onome što vidimo neće previše komplicirati s dizajnom, već su usmjereni prema jednostavnosti i minimalizmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velike promjene Novi dizajn portala DNEVNIK.hr – bolji, pregledniji i brži Slika nije dostupna Redizajn Dobiva li Facebook NOVI dizajn?

Potpuni redizajn trajat će mjesecima, ali moći će se isprobati ranije kako bi se korisnici priviknuli na njega te prijavili eventualne pogreške. Tako nam je sada dostupno novo sučelje Gmaila – novi se dizajn ne prikazuje automatski, već je potrebno napraviti neke promjene u postavkama.

Prvo je potrebno kliknuti na oznaku Opcije u gornjem desnom kutu, a zatim na Postavke za Mail. U postavkama među brojnim ponuđenima opcijama treba ići na Teme te odabrati zadnje dvije teme – Pregled ili Pregled (zgusnuto). S obzirom da nam u opciji Pregled cijeli sadržaj izgleda malo prevelik, većina korisnika vjerojatno će se odlučiti za zgusnuti prikaz sadržaja na čiju smo veličinu navikli.

Redizajn Gmaila ne donosi nikakvu revoluciju u sučelju, već male, ali primjetne promjene na koje će se većina korisnika vjerojatno brzo priviknuti, a jedino što malo bode u oči jest previše bijelog prostora kada je mail otvoren – no boje će se moći lako promijeniti.

Još ranije Google je nadogradio svoj mail servis s novim opcijama poput People Widgeta koji u desnom gornjem kutu prikazuje osnovne informacije o osobi s kojom se dopisujete, poput slike, mogućnosti direktnog chata, poziva i posljednjih mailova koje ste razmijenili, a cijeli je Gmail moguće personalizirati i putem brojnih opcija iz Labsa koje će biti dostupne i dalje.

Ipak, iz Googlea upozoravaju da bi neke opcije iz njihova 'eksperimentalnog laboratorija' mogle izgledati malo čudno s novim temama koje su predstavili, no te će probleme popraviti tijekom sljedećih mjeseci kada predstave nove promjene u svom mail servisu.

Također, nadogradit će i neke već postojeće teme kako bi odgovarale novom izgledu, a korisnici koji s njime nisu zadovoljni, uvijek pod opcijom Teme mogu naći neki zanimljiviji prikaz, odnosno vratiti se na korištenje teme koju su do sada koristili.

Slične su promjene napravljene i u Googleovom kalendaru koji sada također izgleda preglednije i jednostavnije, no općenito riječ je o sitnim promjenama za koje neće biti potrebno navikavanje. Za prikaz novog sučelja kalendara nije potrebno ništa mijenjati u opcijama već će ga Google automatski omogućiti tijekom sljedećih dana, a velikom broju korisnika već je sad omogućeno njegovo korištenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene