Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi svjedoci oživjeli priče o NLO-u iz 'Velškog Roswella'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih NLO zagonetki u Britaniji opet je, nakon što su se pojavili novi svjedoci, isplivala na površinu – 34 godine od zatvaranja slučaja.

Smatra se da je vlada zataškala slučaj iz 1974 koji se dogodio u sjevernom Walesu, gdje je mnoštvo tamošnjeg stanovništva svjedočilo jakom podrhtavanju tla, čudnim svjetlima na nebu i ljudima iz tajnih službi odjevinim u crno. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Probudilo zanimanje javnosti VIDEO Novi zaplet u desetljećima staroj priči o obdukciji izvanzemaljaca! Slika nije dostupna Otvoren tajni arhiv Doznajte tajnu zašto leteći tanjuri nisu postali svakodnevica!

Slučaj je prozvan ‘Velškim Roswellom’ po slavnom američkom događaju kada su vlasti navodno pronašle tijela izvanzemaljaca. 

Svjedoci tvrde da se izvanzemaljski brod srušio u planini Berwyn a njihova tijela prevezena su u vojnu bazu Porton Down. 

Novih dokaza o slučaju nije bilo ni u svibnju kada je Ministarstvo obrane pustilo stotine dokumenata o NLO-ma u javnost. 

No nedavno su tvrdnje umirovljenog šumara Gerainta Edwardsa i ostalih svjedoka, opet otvorile slučaj. On je rekao producentima novog dokumentarca o NLO-ima da je leteći tanjur 10 minuta lebdio iznad planina prije nego je odletio nevjerojatnom brzinom. 

On je izjavio: ‘To je definitivno bio leteći tanjur. Šteta što nisam imao kameru da ga snimim jer je lebdio tamo najmanje 10 minuta.’ 

‘Išli smo u grad na pikado kada smo primjetili nešto na nebu te se zaustavili. Nalikovalo je lopti za ragbi a kada je uzletjelo zabljesnulo je poput munje i nestalo.’ 

Tri tjedna prije, stanovnici sela Llandrillo i Llandderfel, blizu Corwena, osjetili su potres jačine 3,5 stupnja po Richterovoj ljestvici a neobična svjetla na nebu i povećana vojna prisutnost u tjednima nakon potresa podgrijali su spekulacije o tome da se NLO srušio. 

Farmer Huw Lloyd (48) koji je u to vrijeme bio tinejdžer rekao je: ‘Što god to bilo, sustavno je zataškivano. Mislim da bi neke stvari o tome ipak trebali znati.’ 

Vatrogasac Adrian Roberts, kojeg je podrhtavanje tla u siječnju 1974. bacilo sa stolice rekao je producentima: ‘Što su pokušavali sakriti? Vojska se nalazila na tom području a pristup javnosti nije bio dozvoljen. Prošlo je tri mjeseca prije nego je netko od mještana mogao doći u tamo.’ 

Umirovljeni policajac Elfed Roberts, koji je u vrijeme incidenta sa NLO-om bio šef lokalne policije, vozio je prema Llandrillu poslije potresa kada je vidio misteriozna svjetla. 

‘Kako smo vozili, iznenada smo vidjeli to zeleno svjetlo na nebu, koje je nalikovalo na iskre. Dogodilo se iznenadno, totalno neočekivano, drugačije od svega što smo vidjeli prije,’ rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene