Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na europsko tržište stiže tijekom listopada

Novi iPhone u prodaji od 5. rujna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu možemo pročitati sve više informacija o skorašnjem dolasku nove verzije iPhonea na tržište, a s obzirom na količinu i izvor glasina, gotovo možemo biti sigurni da će Jobs iPhone 5 predstaviti sredinom ili krajem kolovoza.

Ubrzo nakon toga – navodno već 5. rujna, Appleov telefon moći će se kupiti u SAD-u, a od listopada i na drugim tržištima, nadajmo se do kraja godine i u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Nove glasine o skorašnjem izdavanju iPhonea 5 pozivaju se na 'neimenovane izvore' iz američkih mobilnih operatera koji se pripremaju na njegov dolazak na tržište pa tako u AT&T-u navodno od svojih menadžera traže da što prije završe s edukacijom zaposlenika kako bi bili spremni za prodaju novog modela najpopularnijeg smartphonea na svijetu.

Također, na Macrumorsu kažu da i Apple traži 'pojačanje' (navodno su već kontaktirali bivše zaposlenike) u svojim trgovinama za razdoblje od mjesec dana – od sredine kolovoza do sredine rujna koji će im pomoći prilikom 'lansiranja novih proizvoda'.

Osim predstavljanja novog iPhonea, na mreži možemo pročitati da će Jobs predstaviti i novi model iPoda Touch (kojeg obično predstavlja tijekom rujna) i koji bi čak mogao imati podršku za 3G mreže – dakle, mogao bi se spajati na Internet i putem mobilnih mreža te bi jedina bitna razlika između njega i iPhonea, osim cijene, trebala bi u tome što će se s iPhoneom moći obavljati i telefonski pozivi.

Također, Apple možda već sljedećeg mjeseca predstavi i nadograđeni model iPada o kojem se piše već neko vrijeme – iPad 2 Plus ili iPad HD koji bi trebao imati iste hardverske komponente kao i aktualni model iPad 2, osim ekrana koji bi trebao imati veću rezoluciju.

Što se samih opcija novog iPhonea tiče,neke su stvari gotovo sigurne, a to je da će imati bolji procesor – dvojezgreni A5 i bolju kameru veće rezolucije (8 megapiksela). Sigurno je i da to neće biti jedine promjene koje možemo očekivati te trenutno nije poznato hoće li se Apple odlučiti na malu nadogradnju svog telefona koji će se prodavati kao iPhone 4S ili možemo očekivati iPhone 5 koji će imati i veći ekran (3,7 ili 4 inča), podršku za NFC i druge opcije.

Još je aktualna i priča o dva modela smartphonea koje bi Jobs mogao predstaviti, pri čemu bi jedan model bio klasična nadogradnja iPhonea 4, dok bi drugi model bio jeftiniji i prodavao bi se u prepaid paketima po manjoj cijeni, a hardverski bi bio sličan iPhoneu 3GS.

Kao i uvijek do sada, u Appleu neće komentirati ove informacije, nego ćemo sve saznati prilikom predstavljanja novog modela telefona, nadajmo se već sljedeći mjesec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene