Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Google nadogradio trgovinu aplikacija

Novi Android Market

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je predstavio novitete u svojoj online trgovini aplikacija za Android uređaje – novo sučelje i nove opcije, a Amerikanci će s njega moći kupovati knjige i posuđivati filmove

Odlična vijest za korisnike telefona koji rade na Android operativnom sustavu – Google je predstavio novu verziju Android Marketa koja donosi osvježeno sučelje i neke nove opcije koje bi trebale pojednostavniti traženje aplikacija i njihovu kupovinu.

U Googleu kažu da će novi Android Market biti dostupan odmah samo nekim korisnicima (na internetu možemo pročitati da ga već koriste neki vlasnici Androida u Hrvatskoj), a tijekom sljedećih tjedana i ostalim korisnicima, no bit će dostupan samo na verziji 2.2 i novijima.

Osim puno ljepšeg izgleda samo Marketa i prikaza aplikacija, korisnici će cijeniti i mogućnost pregledavanja najpopularnijih besplatnih i plaćenih aplikacija, zatim pregled najpopularnijih novih aplikacija i igara te 'Trending' listu aplikacija.

U Googleu kažu da su za mnoge od 'top zemalja' te liste prilagođene njihovom sadržaju i jeziku kako bi korisnici mogli lakše skinuti 'domaće' aplikacije. Osim samih korisnika koji će ovako lakše pronaći popularan sadržaj, Googleovci ističu da će novim Marketom profitirati i developeri koji će dobiti 'više opcija i načina za prodaju svojih proizvoda'.

Na novom Android Marketu promijenjen je i početni ekran na kojem je sad prikazan najpopularniji tjedni sadržaj te pruža direktan pristup izdvojenim aplikacijama i igrama.

Također, promijenjen je i prikaz stranice s detaljima o aplikacijama – u vrhu stranice sada se nalaze ime aplikacije i cijena te je omogućen njen brzi download, dok se pomicanjem ekrana prema dole ili lijevo i desno prikazuju slike same aplikacije, odnosno opis i komentari dosadašnjih korisnika.

Novi Android Market donosi još jednu novost koja će na početku biti dostupna samo u SAD-u, a naknadno i na nekim drugim tržištima, a to je mogućnost iznajmljivanja filmova i kupovine e-knjiga. Filmovi će se moći gledati online, ali će ih se moći i skinuti i gledati kad nema pristupa mreži, dok će se knjige moći kupiti jednim klikom i pohraniti na sam telefon.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene