Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A bit će ih još

NASA snimila prvi video 'tamne' strane Mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-in satelitski par GRAIL (Gravity Recovery And Interior Laboratory), koji se nalazi u orbiti oko Mjeseca, napravio je prvu video snimku stražnje strane Mjeseca, koju čovjek drugačije ne može vidjeti.

GRAIL je sustav od dvije identične letjelice nazvane Ebb i Flow, koje svaka imaju MoonKAM, a upravo ta kamera testirana je na Ebbu i napravila je snimku Mjeseca koju možete vidjeti u videu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASA napokon otkrila VIDEO Ovako izgleda tamna strana Mjeseca Slika nije dostupna Tamo je spektakularan krajolik VIDEO ESA želi ljudsku bazu na tamnoj strani Mjeseca

>> NASA snimila ogromnu pećinu duboku 100 metara na Mjesecu

Na snimci se prvo može vidjeti Mjesečev sjeverni pol, nakon čega se letjelice spuštaju prema južnom polu. Na snimci je vidljiv i krater Mare Orientale, promjera 900 kilometara, koji se proteže i vidljivom i nama nevidljivom stranom Mjeseca.

Video snimka traje svega 30 sekundi i završava nešto prije samog južnog pola Mjeseca, čija je daljnja strana prožeta brojnim kraterima, koji se sad mogu i u detalje promatrati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene