Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Faceov 'Tag Suggestions' koristi se prepoznavanjem lica za ubrzavanje označavanja prijatelja i znanaca koji se pojavljuju na slikama koje osvanu na Faceu.


I službeno je potvrđeno da Facebook narušava privatnost milijuna svojih korisnika tako što im potajice skenira izgled! Naime, uključili su funkciju koja automatski identificira ljude na slikama, bez njihova znanja, piše britanski dnevni list Daily Mail. Faceov  Tag Suggestions koristi se prepoznavanjem lica za ubrzavanje označavanja prijatelja i znanaca koji se pojavljuju na slikama koje osvanu na Faceu.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog ovog se špijunima 'tresu gaće' Slika nije dostupna Nova pravila za korisnike mobitela - Evo na što imate pravo!

 

Kako ugasiti prepoznavanje lica, pitate se? Daily Mail donosi kratak vodič za tu operaciju. Dakle, prijavite se na Facebook, kliknite na Account u desnom gornjem kutu stranice i potom na Privacy Settings u padajućem izborniku. Kliknite potom na Customise settings, skrolajte dolje na Suggest photos of me to friends, kliknite na Edit te, umjesto Enabled, izaberite Disabled i spremite. Tako ste isključili mogućnost da se s vašim identitetom radi što ne biste željeli pa makar imali jednu 'pogodnost' manje. (VLM agencija)