Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne samo žene, nego i muškarci koji žele imati djecu trebali bi prestati s pušenjem prije začeća djeteta, jer bi zbog mutacije gena moglo doći do oštećenja ploda, objavili su njemački stručnjaci.


"Muškarci pušenjem povećavaju rizik prebacivanja oštećenih gena na potomke, a to može rezultirati kongenitalnim oštećenjem", rekao je profesor Dieter Kohler iz Njemačkog udruženja za pulmologiju i dišni sustav.

Vezani članci Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 10 Provjereno otkriva slučaj iz riječkog KBC-a: Priopćili majci da joj nerođeno dijete neće preživjeti i dali joj skandaloznu uputu Trudnički trbuh, ilustracija Iskustva žena koje su rodile kod kuće: Kako u Hrvatskoj danas izgleda porod u vlastitom domu i tko je kriv što našim primaljama - nije dopušten dolazak

Muškarci koji žele postati očevi trebali bi pričekati neko vrijeme između prestanka pušenja i začeća. Što su duže pušili, veći je broj mutacija njihovih gena, pokazala je kanadska studija na mužjacima laboratorijskih miševa.

Otprije je poznato da pušenje kod žena može štetiti zdravlju ploda.