Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paleontolog tvrdi

Kraken je ipak postojao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor Mark McMenamin tvrdi kako je Kraken, legendarno morsko čudovište koje je bilo u stanju potopiti svaki brod i progutati kita, zaista i postojao.

Profesor McMenamin, paleontolog na Mount Holyoke Collegeu u Massachusettsu tvrdi kako je otkrio tragove na ostacima morskih bića koji bi mogli dokazati da je uzrok njihove smrti drevna hobotnica veličine autobusa, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija dvoje zaraženih Kraken stigao na Balkan: Ovo su simptomi najinvazivnije podvarijante korone Slika nije dostupna Po prvi put VIDEO Snimljen 'kraken' u Tihom oceanu

Paleontolog tvrdi kako su dokaz o postojanju Krakena i ozljede na golemom morskom reptilu ichthyosauru. Te ozljede, kaže, dokazuju da je reptila ubilo biće poput Krakena. 

Ova je teorija prvi put objavljena nakon što su znanstvenici pregledali ostatke devet ichthyosaura pronađenih u Nevadi. Pretpostavljalo se kako su ta bića umrla zbog cvata otrovnog planktona u plitkoj vodi. 

'Shvatio sam da je svaki put kada se javi neka polemika oko dubine u pitanju nešto zanimljivo', kaže profesor McMenamin.

Dodaje kako ne samo da tragovi na kostima ukazuju na to da ichthyosauri nisu svi umrli u isto vrijeme već i to da razmještaj kostiju sugerira da ih je biće poput hobotnice ili utopilo ili im je slomilo vratove. 

'Postalo je jasno da se nešto čudno tamo dogodilo. Bila je to vrlo čudna konfoguracija kostiju. Osim toga, odvučeni su s mjesta na kojem su ubijeni', kaže profesor te dodaje kako misli da su bili odvučeni u Krakenov brlog.

Nepostojanje fosila Krakena profesor McMenamin objašnjava time što hobotnice nemaju kostiju, no skeptici u to ne vjeruju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene