Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad prodaje

Mobiteli umjesto digitalaca i kamera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere na mobitelima sve su kvalitetnije pa su telefoni mnogim korisnicima zamijenili digitalne fotoaparate

Umjesto klasičnih digitalaca i kamera sve veći broj korisnika fotografije i videozapise snima s mobilnim telefonima, pokazalo je to istraživanje koje je provela kompanija NDP među više od 3,300 osoba u SAD-u.

Broj fotografija koje su korisnici snimili svojim telefonima porastao je za čak 44 posto u odnosu na prošlu godinu, a s obzirom da današnji telefoni imaju sve bolju optiku i da podržavaju snimanje HD videozapisa te da će njihova kvaliteta s godinama biti sve veća, sigurno je da ćemo u budućnosti za snimanje fotografija i videa još više koristiti mobilne uređaje.

Tako je u prvih jedanaest mjeseci ove godine oko 27 posto fotografija u SAD-u snimljeno s mobilnim telefonima, dok je prošle godine s telefonima snimljeno 17 posto fotografija. Što se klasičnih digitalaca tiče, na ovom je tržištu u prvih jedanaest mjeseci 2011. godine zabilježen pad prodaje od 17 posto, dok je u istom vremenu zabilježen i 13-postotni pad prodaje video kamera.

Liz Cutting, analitičarka iz NDP-a rekla je da su danas kamere na pametnim telefonima postale 'dovoljno dobre' za svakodnevno korištenje te zahvaljujući njima 'danas snimamo puno više fotografija nego ikad prije'. Ipak, za neke posebne i važne događaje i dalje više vjerujemo klasičnim digitalcima i video kamerama.

Treba napomenuti da ne bilježe svi segmenti tržišta digitalnih fotoaparata pad prodaje te je zabilježena povećana potražnja za DSLR aparatima (njihova prosječna prodajna cijena iznosi 863 dolara) čija je prodaja porasla za 12 posto, a za 16 posto porasla je prodaja naprednijih klasičnih digitalaca koji imaju 10x i veći zoom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene