Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijenosno računalo

MacBook Air najnoviji je izum Applea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Apple predstavila je novu verziju prijenosnog računala MacBook Air.

Na njega je prenijela izgled i neka rješenja svojih iznimno uspješnih mobilnih uređaja iPhonea i iPada. Novi MacBook Air predstavio je čelnik Applea Steve Jobs u sjedištu tvrtke u Cupertinu u Kaliforniji. Kao iPad, novi Air nema tvrdi disk već se oslanja na 'flash' memoriju, koja je skuplja ali izdržljivija na padove ili udarce. MacBook Air također ima bateriju s duljim trajanjem od ranijih modela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon veći ekran? Već počela isporuka 4 inčnih ekrana za iPhone 5?

>> Apple ide dalje: Jobs predstavio Apple TV i novi iPod

Cijena računala je od 999 do 1.599 dolara, ovisno o veličini ekrana i količini prostora za pohranu. Apple je objavio da će se dodati popularni App Store, sada dostupan na iPhoneu, iPod Touchu i iPadu, na Macintosh računala, a bit će dostupan za učitavanje u idućih 90 dana.

App Store će biti i dio Appleovog novog operativnog sustava Lion, koji se očekuje u ljeto 2011. 'Nadahnuti smo radom koji smo obavili na iPadu i želimo ga prenijeti na 'Mac', rekao je Jobs. Apple je objavio da je 2009. prodao 13,7 milijuna Macintosh računala, vrijednih 22 milijarde dolara, te da je gotovo 50 milijuna 'Macova' u uporabi diljem svijeta. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene