Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Loša vijest za klaune: Djeca vas ne vole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loše vijesti za klaune - mala djeca ih ne vole, a nešto stariji klinci ih se boje, ustvrdili su znanstvenici s britanskog Sveučilišta u Sheffieldu.

Novosti, koje bez sumnje ne idu u prilog klaunima, otkrili su znanstvenici Sveučilišta u Sheffieldu koji proveli istraživanje su među grupom britanske djece, a cilj im je bio pronaći rješenje za dekoracije dječjih odjela u bolnicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Panika kod Varaždina Maloljetnik maskiran u klauna sa sjekirom u ruci plašio vozače Slika nije dostupna Jezivi trend UVELI I KAZNE Odjenete li se kao klaun, ovdje biste mogli platiti više od 1.000 kuna

Rezultati istraživanja objavljeni u stručnom časopisu Nursing
Standard pokazali su da je svih 250 pacijenata u dobi od četiri do 16 godina na postavljena pitanja odgovorilo kako ne vole klaune, a stariji među njima odgovorili su da ih klauni plaše.

"Pokušavamo ustanoviti što bi razveselilo djecu koja zbog bolesti moraju neko vrijeme provesti u bolničkoj ustanovi. Željeli smo ukrasiti zidove fotografijama i slikama koje im se sviđaju i koje će im olakšati boravak u bolnicama", rekla je dr. Penny Curtis, jedna od znanstvenica koja je sudjelovala u istraživanju. "Definitivno smo zaključili da djeca mrze klaune."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene