Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici grozničavo tragaju

Leži li ključ života na Marsu u novootkrivenom jezeru Vostok na Antarktici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pronalaska jezera Vostok pod antarktičkim ledom, znanstvenici sada tragaju za nepoznatim oblicima života u njemu.

Nakon što su ruski znanstvenici otkrili slatkovodno jezero Vostok skriveno na 3768 metara dubine ispod čvrstog ledenog pokrova Zemljina Južnog pola započela je utrka u otkrivanju starih ili novih oblika života u jezeru prilagođenih iznimno hladnim uvjetima bez sunčeve svijetlosti, a kojim bi se moglo doći do novih saznanja o evoluciji.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68 Mladi znanstvenici prosvjeduju - 3 prosvjed u Zagrebu Mladi znanstvenici revoltirani: "Ako želite od sustava ono što zemlja uistinu treba, onda ga morate i dostojanstveno platiti"

>>Ruski znanstvenici dosegli jezero staro 20 milijuna godina!

Znanstvenici iz SAD-a i Velike Britanije u toj utrci za petama su ruskim kolegama te su uvjereni da će svojom naprednijom tehnologijom prije stići do odgovora o tajanstvenom jezeru skrivenom 20 milijuna godina.

Vjeruju da će, ako uspiju pronaći život u mraku i omotanom ledom, to biti najbolji dokaz kako život može postojati i na drugim planetima, poput Marsa, Jupiterovog mjeseca Europa ili Saturnovog satelita Enceladusa. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene