Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od povratka iz mrtvih

Kosturi dokazali da su se u 8 st. ljudi bojali zombija?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su iskopali velik broj ljudskih kostura iz 8. stoljeća koji su u ustima imali zataknuto kamenje. Vjeruje se da su tako pokapali pokojne kako se ne bi vratili iz mrtvih.

Iskopavanje je započelo prije više od 6 godina u okrugu Roscommon u Irskoj. Iskopano je više od 120 ljudskih kostura, pokopanih u razdoblju od 7. do 14. stoljeća. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Chris Read, s Instituta za tehnologiju u gradu Sligu, vodio je tim stručnjaka koji su radili na iskopavanju. Read je kazao kako su kosturi dvojice muškaraca 'odskakali' od ostalih.

'Jedan od njih je pokopan s glavom okrenutom prema gore, a u ustima je imao crni kamen koji je tamo namjerno uguran. Drugom je glava bila okrenuta u stranu, a u usta mu je uguran još veći crni kamen. Kamen je bio toliko velik da mu je vilica bila skoro pa iščašena', kazao je Read za Discovery News te dodao kako su bili pokopani jedan pored drugog.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene