Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaba prodaja GoogleTV uređaja

Korisnici nezainteresirani za GoogleTV platformu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Logitech bilježi slabu prodaju svog set top boxa Revue koji radi na GoogleTV platformi koja omogućuje pretraživanje i gledanje i televizijskog i online sadržaje

Kada je prije više od godinu dana najavio svoju Google TV platformu, Google je imao viziju povezivanja klasičnog sadržaja kojeg gledamo na televizoru s online sadržajem kojeg ćemo moći pretraživati i gledati TV ekranima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki OLED 4k modeli Ovako će izgledati televizori budućnosti! Slika nije dostupna Od tableta do hakiranja Pogledajte posljednje trendove u tehnologiji

Nedugo nakon najave i demonstracije pojavili su se i prvi uređaji s podrškom za Google TV – Logitechov set top box Revue te jedan model Sonyjeva televizora i Blu-ray player, a najavljeni su i novi uređaji za početak 2011. i poznati CES sajam koji se početkom svake godine održava u Las Vegasu.

No, novi su uređaji odgođeni zbog nedorađenosti softvera, a da je Google zapeo sa svojom internetskom TV platformom najbolje govori i slaba prodaja Logitechova Revuea koji radi na GoogleTV-u i čija je cijena smanjena s početnih 250 na samo 99 dolara.

Zanimljivo je da je nova prodajna cijena manja od cijene troškova proizvodnje ovog uređaja tako da će Logitech s njegovom prodajom ubudućnosti biti u minusu. U ovoj su kompaniji komentirali i tvrdnje da je tijekom prvog kvartala vraćeno više Revue uređaja nego što ih je prodano – ta informacija ipak nije istinita te je u službenom priopćenju objavljeno da je povrat ovog proizvoda od strane korisnika jednak povratu proizvoda drugih kompanija.

No, zato su zabilježili povrat Revuea od strane prodajnih lanaca i distributera, što dokazuje da nema velikog interesa niti potražnje za ovim uređajem.

S nižom cijenom u Logitechu se nadaju da će 'ukloniti cijenu kao barijeru za širu adaptaciju i veću prodaju' Revuea, a u budućnosti puno očekuju od softverske nadogradnje krajem godine koja bi Google TV uređajima trebala omogućiti pristup aplikacijama s Android Marketa.

Neki analitičari vjeruju da, s obzirom koliko je vremena prošlo od lansiranja Google TV-a do danas i kako i dalje ne postoji neki veći interes za ovu platformu, Googleov TV projekt nikad neće niti uspjeti.

Ono što je sigurno jest da će u budućnosti većina televizora ipak postati 'pametna' i povezana s internetom, a kao jedna od kompanija koja bi mogla biti predvodnik na ovom tržištu spominje se – Apple. Steve Jobs navodno već dugo vremena radi na televizoru koji bi mogao pokretati iOS operativni sustav tako da bi se na njemu mogao prikazivati sadržaj s iPhonea/iPoda/iPada te bi mogao bio kompatibilan s aplikacijama za ovaj operativni sustav.

Ipak, takve su glasine još uvijek rijetke tako da je pitanje koliko istine ima u njima, mada su svi svjesni da bi vizionar poput Jobsa sigurno mogao napraviti televizor koji bi, poput iPhonea i iPada, zaludio brojne Appleove fanove i za njih postao još jedan 'must have' uređaj s logom ove kompanije.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene