Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema legendi Kleopatra je umrla od ugriza zmije, no znanstvenici su dokazali da to nije istina. Oni tvrde kako je posljednja kraljica Egipta popila smrtonosnu dozu lijekova.


'Egipatska kobra nije kriva za Kleopatrinu smrt. Rimski povjesničar Cassius Dio, 200 godina nakon Kleopatrine smrt, pisao je kako je umrla tiho i bez boli. To nije smrt kakvu doživiš kod ugriza kobre', rekao je Christoph Schaefer, njemački povjesničar. On je napisao i jednu od najprodavanijih knjiga pod nazivom 'Kleopatra', kojom opovrgava legendu staru 2 tisuće godina. Njegova otkrića bit će prikazana i na njemačkom televizijskom programu.

Vezani članci Ilustracija I one traže svoje mjesto pod suncem, a češće su im žrtve - muškarci: Što učiniti ako vas ugrize zmija? Slika nije dostupna Žene zbog ljepote ne prezaju ni od kobrinog otrova

'Prema jednom povijesnom tekstu s Kleopatrom su umrle i dvije njezine sluškinje, što nije moguće ako je Kleopatra umrla od ugriza kobre', tvrdi Schaefer. Kraljica Nila počinila je samoubojstvo dok je imala 39 godina i to zato jer se prije nje ubio njezin ljubavnik Marko Antonije, piše Discovery News.

'Stari zapisi pokazuju da su Egipćani bili upoznati s otrovima, a jedan papirus govori kako je Kleopatra neke otrove i testirala', dodaje Schaefer, koji je za svoja istraživanja otputovao u Aleksandriju, te tvrdi, kako je Kleopatra odabrala otrov, koji ne boli i nakon kojeg je umrla za samo par sati. 'Pronalazak Kleopatrinog tijela i forenzička analiza jedini su način rješavanja misterija njezine smrti', kaže Alan Touwaide, stručnjak za medicinske biljke, koji smatra da o Kleopatrinoj smrti govori već jako puno različitih teorija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju