Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Britanska akademija istražuje

Kakva je budućnost znanosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska akademija Royal Society pokušat će izraditi mapu znanstvene budućnosti i njezine primjene u budućnosti, najavio je u Londonu voditelj projekta Chris Llewellyn Smith.

'Vrijeme je da procijenimo (...) kakav će biti razvoj suradnje znanosti i tehnologije i kako se najbolje može koristiti za rješavanje globalnih problema kao što su širenje bolesti, onečišćenje i klimatske promjene', rekao je Llewellyn Smith.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 4 SVE VIŠE PRIJAVA Lavina potresnih svjedočanstava o seksualnom zlostavljanju ukazala na veliki problem društva. Ministar Božinović o uznemiravanju policajki: ''Sankcija mora biti'' Franka Perković, dekanica Akademije dramskih umjetnosti "nisam tražila" Dekanica zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti: "Nažalost, imamo dva slučaja gdje se čini da se radi baš o seksualnom zlostavljanju"

Objasnio je da sve više zemalja ulaže u razvoj znanstvenih kapaciteta te da raste međunarodna suradnja i mijenja se priroda te suradnje.

Projekt izgradnje znanstvene mape budućnosti trebao bi pomoći korporacijama, akademicima i političkim liderima da se uhvate u koštac s nekima od gorućih problema Zemlje s boljim razumijevanjem znanosti, njezine primjene i učinaka.

Royal Society s 350-godišnjom poviješću jedna je od najstarijih i najuglednijih znanstvenih akademija, a među njezinim članovima više je od 60 dobitnika Nobelove nagrade. Ta ustanova je pomicala granice ljudskog znanja zahvaljujući svojim bivšim slavnim članovima kao što su Isaac Newton, Charles Darwin i Albert Einstein. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene