Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedugo nakon što se pojavio na pozornici WWDC Appleove konvencije odjela za razvoj, Steve Jobs predstavio je još jedan, ultra ambiciozan plan.


Apple je naime suočen s rastućim problemom manjka prostora za svojih 13.000 zaposlenika pa su Jobbs i ekipa odlučili napraviti ne samo novi radni prostor za svoje djelatnike, već ga učiniti toliko jedinstvenim, da izgleda kao da nije s ovog svijeta.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hipnotizirala sam pacijenticu i otkrila da je bila odvedena na svemirsku letjelicu' Slika nije dostupna 'Jobs nije poznavao tehnologiju i samo je htio biti važan'

Jobbs se pojavio pred vijećnicima Cupertino Cityja, gdje Apple ima sjedište i predstavio im taj izrazito ambiciozan plan. Sam Jobbs projekt je nazvao najboljom uredskom zgradom u svijetu, a radi se o četverokatnoj kružnoj građevini, koja će moći primiti 12.000 zaposlenika. 'To je poprilično nevjerojatna zgrada i izgleda kao sletalište za svemirske brodove', istaknuo je Jobbs.

Zgrada bi se opskrbljivala alternativnim izvorima energije, koji neće štetiti okolišu, prenosi engadget.com. Zgrada zapravo na zemlji izgleda kao sletjeli svemirski brod, a nalazit će se na novokupljenom zemljištu, gdje se izvorno nalazio i računalni odjel tvrtke Hewlett-Packard (HP).

Jobbs je istaknuo kako bi radovi trebali početi 2012. a zgrada biti useljiva 2015. godine. Doista ambiciozno.