Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele uzeti primat i u arhitekturi?

Jobs gradi 'svemirski brod' na tlu za 12.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedugo nakon što se pojavio na pozornici WWDC Appleove konvencije odjela za razvoj, Steve Jobs predstavio je još jedan, ultra ambiciozan plan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanzemaljci je izliječili 'Hipnotizirala sam pacijenticu i otkrila da je bila odvedena na svemirsku letjelicu' Slika nije dostupna Misterij u svemiru Američka vojska ne želi reći zašto je lansirala raketu i što nosi

Apple je naime suočen s rastućim problemom manjka prostora za svojih 13.000 zaposlenika pa su Jobbs i ekipa odlučili napraviti ne samo novi radni prostor za svoje djelatnike, već ga učiniti toliko jedinstvenim, da izgleda kao da nije s ovog svijeta.

Jobbs se pojavio pred vijećnicima Cupertino Cityja, gdje Apple ima sjedište i predstavio im taj izrazito ambiciozan plan. Sam Jobbs projekt je nazvao najboljom uredskom zgradom u svijetu, a radi se o četverokatnoj kružnoj građevini, koja će moći primiti 12.000 zaposlenika. 'To je poprilično nevjerojatna zgrada i izgleda kao sletalište za svemirske brodove', istaknuo je Jobbs.

Zgrada bi se opskrbljivala alternativnim izvorima energije, koji neće štetiti okolišu, prenosi engadget.com. Zgrada zapravo na zemlji izgleda kao sletjeli svemirski brod, a nalazit će se na novokupljenom zemljištu, gdje se izvorno nalazio i računalni odjel tvrtke Hewlett-Packard (HP).

Jobbs je istaknuo kako bi radovi trebali početi 2012. a zgrada biti useljiva 2015. godine. Doista ambiciozno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene