Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretvaranje tijela u tekućinu

Jeziva znanost: Pogledajte alternativu za pokop i kremiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogrebno poduzeće na Floridi predstavilo je javnosti pomalo jezivu alternativu klasičnom pokopu pokojnika, ili kremiranju. Radi se o doslovnom topljenju čovjekovog tijela u specijalnom stroju.

Stroj napravljen od nehrđajućeg čelika može razgraditi ljudsko tijelo u nešto manje od tri sata, a smeđkasta tekućina, koja nastane u tom procesu, upumpava se u gradski sustav odvodnje, prenosi Daily Mail. Kosti koje ostanu nakon razgrađivanja tijela, mogu se samljeti u prah i ostaviti obitelji, poput pepela nakon kremiranja.

Pročitajte i ovo Satelitska snimka uragana Idalia Građani se evakuiraju Dramatična snimka iz svemira: Uragan ide prema Floridi, ima putanju koja nije viđena više od 170 godina - "Ovo mi je prvi zbog kojeg sam zbilja zabrinut" Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

Stroj za tu alkaloidnu hidrolizu instalirala je tvrtka Resomation Ltd sa sjedištem u Glasgowu. Radi na način da se ljudski leš uroni u mješavinu vode i kalij hidroksida te se zatim sve stavlja pod tlak i zagrijava na 180 stupnjeva Celzija narednih dva i pol do tri sata. Kao rezultat tog procesa, ostaje mala količina zeleno-smeđe tekućine u kojoj se nalaze amino kiseline, peptidi, šećeri i soli. Jedino što se ne razgrađuje su kosti.

'Koristimo iste kemijske procese koje uzrokuju i bakterije, ali umjesto da taj proces traje mjesecima, ili godinama, kod nas se događa u samo tri sata', istaknula je osnivačica Resomation Ltd-a Sandy Sullivan.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene